nieuws

Achmea Hypotheekbank boekt fors hogere winst dankzij boetes

Archief

Achmea Hypotheekbank, geldverstrekker voor de labels Woonfonds, Centraal Beheer en Avéro, heeft vorig jaar _ 27,1 mln winst geboekt (+59%).

Volgens directeur Rolf Hof is de winststijging vooral te danken aan een stijging van de ontvangen boeterentes door vervroegde aflossingen. Die deden de rentebaten toenemen tot _ 682 (668) mln. Per saldo groeide de totale portefeuille marginaal, met _ 300 mln tot _ 12,7 mld. Daarvan is 71% verstrekt via het intermediair. Boeterentes niet meegerekend, steeg het operationeel resultaat met 11%.
Achmea Hypotheekbank was vorig jaar goed voor een marktaandeel van 1,4% in nieuwe hypotheken (omzet circa _ 1,6 mld). Daarvan nam Woonfonds 0,8% voor zijn rekening. Centraal Beheer is goed voor bijna 0,5%; Avéro zit onder de 0,2%. Die marktaandelen moeten de komende jaren omhoog. Hof, die vorig jaar vooral bezig is geweest met kostenverlaging en verbetering van de dienstverlening, mikt daarbij vooral op distributie via inkoopcombinaties en ketens.

Reageer op dit artikel