nieuws

Achmea helpt vijftien vluchtelingen aan werk

Archief

Achmea heeft afspraken gemaakt met de vakbonden om vijftien werkervaringsplaatsen beschikbaar te stellen aan vluchtelingen. Ze krijgen een baan met een contract voor een jaar tegen normale condities. Daarna kunnen ze bij gebleken geschiktheid instromen in een reguliere baan of een managementstage.

Dit werd bekendgemaakt door Achmea-bestuurslid Gerard van Olphen tijdens een bijeenkomst van UAF, de stichting voor vluchtelingenstudenten, in Amsterdam. Hij zei veel voordelen te zien in een kleurrijker personeelsbestand: “We willen een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de maatschappij en dus van onze klanten. Onze klanten zijn kleurrijk, onze medewerkers ook.” In de nieuwe cao is ook een ‘diversiteitsdag’ opgenomen: mensen kunnen vrij nemen om bijvoorbeeld Lichtjesfeest (Hindoestanen) of het Suikerfeest (moslims) te vieren.
Voormalig vluchteling Wakil Delawar is bij Achmea aangesteld met de opdracht om meer allochtonen te werven voor het bedrijf. Hij gaat op zoek naar internationale starters met een economische, juridische of commerciële achtergrond. Overigens zijn niet alleen vluchtelingen welkom bij Achmea, maar ook allochtone vrouwen. In september zijn hiertoe twee succesvolle ‘jobmatchingsbijeenkomsten’ georganiseerd. Inmiddels is met enkele deelnemers een sollicitatieprocedure gestart.

Reageer op dit artikel