nieuws

Achmea: f 7 mln bespaard op verzuim

Archief

“Wachtlijstbemiddeling en zorggarantie blijken effectieve middelen in de strijd tegen de wachtlijsten”, zegt Zilveren Kruis Achmea. Volgens de verzekeraar bespaarden werkgevers in 2006 tot nu toe _ 7,1 mln, doordat werknemers sneller weer aan het werk konden.

In de eerste helft van dit jaar heeft Achmea ongeveer 11.000 aanvragen gehad om eerder behandeld te kunnen worden. Door de bemiddeling werden bijna 300.000 wachtdagen bespaard. Patiënten die een MRI-scan nodig hebben, schakelen de bemiddeling het meeste in. Daarnaast komen herniaoperaties en staaroperaties in de top-10 van aanvragen voor. “Door de bemiddeling worden de patiënten binnen twee weken geholpen waar, afhankelijk van de behandeling, gemiddeld tien weken tot een half jaar gewacht moet worden”, aldus Zilveren Kruis.

Reageer op dit artikel