nieuws

Achmea en Gak geven startschot Argonaut

Archief

Achmea en GAK hebben hun joint-venture Argonaut gelanceerd, een bedrijf dat zich bezighoudt met de vele aspecten van verzuim en arbeidsongeschiktheid.

Argonaut biedt arbodiensten, uvi’s, zorg- en inkomensverzekeraars en werkgevers een dienstenpakket voor voorkoming en beperking van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Het bedrijf werd onlangs opgericht (zie AM 7, pag. 17) door Achmea en Gak, die reeds samenwerkten en het plan hebben om te fuseren, zodra dit juridisch mogelijk is. Inmiddels is Argonaut uitgebreid met vier zelfstandige werkorganisaties. Het gaat ten eerste om ZVN-Advies (100% Argonaut-dochter), een reïntegratiebedrijf dat zich bezig houdt met het gehele arbeidsongesongeschiktheidstraject. Ten tweede gaat het om Pim Mulier (65% Achmea-dochter) dat zich vooral richt op medische herstelprogramma’s en op leefstijlverbetering van werknemers. De derde is L-AIC (100% Gak-dochter) dat zich vooral richt op psychische en psycho-sociale aandoeningen. De vierde is LTC (75% Achmea-dochter) gespecialiseerd in belastbaarheidstrainingen.
Directie
In Argonaut hebben Achmea en Gak ook een aantal eigen activiteiten ingebracht, zoals de wachtlijstbemiddeling van Zilveren Kruis en Groene Land, de afdeling gezondheidsmanagement van Zilveren Kruis en het casemanagement van Gak-onderdeel Return.
Argonaut wordt geleid door directievoorzitter drs. Fedor Klootwijk (arts, voorheen directeur ZVN), financieel directeur Klaas de Boer (was directeur Avéro) en commercieel directeur Rob Kars (was directeur Start).

Reageer op dit artikel