nieuws

Achmea doet ICT de deur uit

Archief

Achmea gaat het beheer van zijn ICT-infrastructuur uitbesteden. Contracten zijn gesloten met Atos Origin, Getronics PinkRoccade en KPN.

In totaal zullen ongeveer 170 Achmea-medewerkers overgaan naar deze bedrijven. De drie afzonderlijke contracten met een looptijd van vijf jaar, vertegenwoordigen een waarde van in totaal _ 415 mln.
“Deze uitbesteding van ICT stelt ons in staat sneller in te spelen op veranderende vragen van onze klanten. Ook zal de uitbesteding de continuïteit, stabiliteit en betrouwbaarheid van Achmea’s bedrijfsprocessen waarborgen”, zegt Paul Piebinga, directeur van Achmea Group IT Services. “Achmea heeft de ambitie de beste, meest klantgerichte en innovatieve financiële dienstverlener van Nederland te zijn. Gerichte inzet van ICT ondersteunt deze strategische doelstellingen.”
Atos Origin gaat zich toeleggen op de datacenter dienstverlening. Getronics PinkRoccade zorgt voor het beheer en de verdere ontwikkeling van de werkplekinfrastructuur en de ontsluiting van de applicaties binnen Achmea. KPN wordt verantwoordelijk voor het leveren van alle dienstverlening op het gebied van vaste en mobiele communicatie en datanetwerken.
Meijden (Getronics PinkRoccade) en Rob Pols (Atos Origin) ondertekenen de contracten.

Reageer op dit artikel