nieuws

Achmea-dochters doen proef met webafhandeling naturavergoeding

Archief

De direct-writers FBTO en Centraal Beheer voeren een experiment met schadevergoeding in natura. Daarbij kan de verzekerde profiteren van grote inkoopvoordelen via een webshop. De proef die eind dit jaar wordt afgerond, geldt voor eenvoudige schadeverzekeringen, waaronder brand, inboedel, reis en avp.

Het experiment met schadevergoeding in natura is een initiatief van Eureko, het moederbedrijf van Achmea waarvan FBTO en Centraal Beheer een onderdeel zijn. Beide Achmea-merken werken daarbij samen met internetwinkel Scalepoint Internationaal (www.scalepoint.com), dat in april van dit jaar een Nederlandse vestiging in Hilversum heeft geopend onder leiding van Mark Boskamp. Scalepoint werkt daartoe samen met Aquila Informatica, die zorgdraagt voor de uitrol naar verzekeraars. Volgens Boskamp zal de uitrol per 1 maart plaatshebben naar andere (volmachtverlenende) schadeverzekeraars, waaronder intermediaire verzekeraars. “In principe maken we daarbij geen onderscheid. Elke schadeverzekeraar is ons even lief.”

Reageer op dit artikel