nieuws

Achmea, CZ en Univé in Miletus

Archief

Achmea, CZ en Univé nemen deel in de Stichting Miletus, een stichting ter bevordering van systematisch onderzoek naar de ervaringen van patiënten in de gezondheidszorg.

Miletus werd anderhalf jaar geleden opgericht door de verzekeraars Agis, VGZ/IZA/Trias, Menzis en Ohra/Delta Lloyd. Door het toetreden van Achmea, CZ en Univé kunnen de patiëntervaringen bij 90% van de verzekerden in Nederland worden onderzocht.
Agis nam vier jaar geleden het initiatief voor de ontwikkeling van een nieuw instrument om de kwaliteit van de zorg vanuit het perspectief van de patiënten in beeld te brengen. Dat mondde uit in de Consumer Quality Index, een inmiddels bekend begrip in zorgverzekeringsland.
De vragenlijsten worden ontwikkeld door onder meer het Nivel en het Trimbos Instituut. De resultaten geven verzekeraars handvatten bij het inkopen van zorg die is afgestemd op de wensen van de verzekerde. De resultaten van deze CQ-index zullen in de toekomst worden gepubliceerd in een voor consumenten toegankelijke vorm, nadat de zorgaanbieders daarover geïnformeerd zijn.

Reageer op dit artikel