nieuws

ACE Europe accepteert nu ook lokaal zware industriële risico’s

Archief

ACE Europe is in Rotterdam gestart met een internationaal opererende unit ‘Energy & Technical Risks’. Deze afdeling biedt materiële- en bedrijfsschadeverzekeringen van ACE voor zware en technisch complexe risico’s en richt zich specifiek op ondernemingen in de olie- en gasindustrie, de energieproducerende sector en de chemische industrie.

Volgens topman Ron Verhulsdonck zal ACE Europe zware industriële risico’s voor bedrijven in deze sectoren voortaan op dezelfde wijze gaan verzekeren als andere materiële risico’s, zoals brand- en aansprakelijkheidsrisico’s: “Voorheen moesten klanten en makelaars voor dergelijke risico’s nog naar Londen, omdat er op lokale markten nauwelijks acceptatiebevoegdheid bestond. ACE had de acceptatie van deze risico’s gecentraliseerd bij het Lloyd’s syndicaat in Londen. Deze distributievorm noemen we ook wel ‘wholesale’.”
“Door de oprichting van de nieuwe ‘Energy & Technical Risks’ unit kunnen de makelaars waarmee wij doorgaans zaken doen hun verzekeringsaanvraag nu bij alle ACE- vestigingen indienen en werken we op basis van retaildistributie.” Volgens Verhulsdonck heeft de nieuwe aanpak als voordeel dat er efficiënter wordt gecommuniceerd tussen verzekerde, makelaar en verzekeraar en kan er meer rekening worden gehouden met lokale wetgeving en cultuur.
Co-assurantie
De verzekeringscondities zijn op basis van all risks, inclusief natuurgevaren en machinebreuk. ACE Europe neemt zelf een maximum aandeel per risico van _ 120 mln, dat eventueel, in samenwerking met ACE Bermuda, nog met _ 50 mln kan worden uitgebreid. Echter, gelet op de gebruikelijke verzekerde bedragen en limieten in deze sector zal ACE de aangeboden risico’s doorgaans niet voor 100 % accepteren. Er zal dus veelal sprake zijn van co-assurantie met verzekeraars als AIG, XL Insurance, Allianz, Zurich of HDI-Gerling. De beschikbare capaciteit zal ACE in staat stellen een leidende rol te spelen.
Europese vasteland
De nieuwe afdeling in Rotterdam, die onder leiding staat van Hendrik-Jan Wiersema, is een van de vijf regionale centra die ACE wereldwijd heeft opgericht om het marktaandeel te vergroten in het energy & technical risks-segment. Vanuit zo’n regionaal centrum werken een aantal underwriting managers samen met lokale acceptanten in hun regio. Ze worden ondersteund door energy-riskengineers die de aangeboden risico’s analyseren. Het werkgebied van Wiersema en zijn team, dat onlangs is versterkt met een specialist op het gebied van chemische risico’s, beslaat het gehele Europese vasteland, inclusief Rusland. Zij richten zich specifiek op het verzekeren van elektriciteitscentrales, raffinaderijen, (petro)chemische bedrijven, olie- en gasopslagbedrijven, boorplatforms en farmaceutische bedrijven.
raffinaderijen in Pernis.

Reageer op dit artikel