nieuws

ABZ neemt berichtendienst Cato over van Achmea

Archief

ABZ, onderdeel van Solera, heeft de berichtendienst Cato overgenomen van Achmea. Deze service, die zich richt zich op het uitwisselen van personeels- en salarisgegevens tussen werkgevers en publieke en private instanties, gaat verder onder de naam Abzend.

De Cato Berichtendienst (Centrum voor Administrateve Transacties Online), ook bekend onder het overkoepelende portaal Plato, biedt administratief gemak aan werkgevers of hun administratiekantoor, de zogeheten inzenders, en aan publieke en private instanties die gegevens van werkgevers moeten ontvangen (de afnemers), zoals pensioenfondsen, verzekeraars, arbodiensten, het UWV en de Belastingdienst.
Op dit moment telt de dienst ongeveer 45.000 inzenders en tachtig afnemers, waaronder de Belastingdienst, UWV, meer dan dertig pensioenfondsen, diverse verzekeraars van het Achmea-label en arbodiensten.
ABZ-directeur Peter van den Heuvel wil nog meer afnemers en werkgevers aansluiten om zo het aantal transacties te verhogen en om meer te kunnen investeren in de functionaliteiten.
Achmea stelde vier jaar geleden de digitale berichtendienst Plato open voor andere gebruikers. Dat werd gedaan met behulp van Cato.
Al eerder zetten ABZ een soortgelijk initiatief in de markt onder de noemer Verzuimhub. Dat is nooit echt van de grond gekomen.

Reageer op dit artikel