nieuws

ABZ en VNAB gaan samenwerken

Archief

ABZ Nederland en de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) gaan een strategische samenwerking aan. Beide partijen hebben daartoe een intentieverklaring ondertekend.

Uiterlijk 31 december moet het tot een definitieve samenwerkingsovereenkomst komen. Vóór 1 oktober moeten de plannen daarvoor zijn uitgewerkt.
Bij de samenwerking moet men denken aan het onderbrengen van de operationele VNAB-delen bij ABZ, of zelfs aan een totale integratie van VNAB-activiteiten.
Dit betekent concreet dat de computerverwerking van beursopdrachten bij ABZ ondergebracht zullen worden en dat ook het controleren en boeken van polisgegevens bij ABZ plaats zal gaan vinden. Ook zullen de administratieve en zakelijke processen, die in het geval van co-assurantie nog vaak met de hand uitgevoerd worden, efficiënter ingericht worden.
ABZ en VNAB willen ook nieuwe diensten ontwikkelen en exploiteren, zoals archivering van polisdocumenten en expertiserapporten.
Van links naar rechts: Hans Frederiks (directeur VNAB), Joop Waterreus (voorzitter VNAB) en Gerrit Schipper (directeur ABZ Nederland), ondertekenen de intentieverklaring.

Reageer op dit artikel