nieuws

ABZ en Amedia praten over samenwerking

Archief

Systeemhuis Amedia en ICT-dienstverlener ABZ praten over een vergaande vorm van samenwerking om de invoering van ketenintegratie op een hoger plan te krijgen. Van een overname van Amedia door ABZ is volgens ABZ-directeur Gerrit Schipper geen sprake. “Wij hebben absoluut niet de ambitie om een systeemhuis te worden.” Daarmee ontkent Schipper met klem dat er sprake zou zijn van een overname van Amedia. “Dat Amedia te koop staat is mij bekend, maar ik neem geen systeemhuis over. Dan zou ik concurreren met andere klanten van ABZ, zoals Anva en CCS.”

Aegon-directievoorzitter Johan van der Werf pleitte een paar jaar geleden al voor een concentratie van systeemhuizen. Met de fusie van ACT (ING) en ASN (Aegon) tot Amedia werd een stap in die richting gezet. Nu blijkt dat ING en Aegon af willen van Amedia. ING heeft een belang van 65% in Amedia en Aegon 35%. “Het behoort niet tot de kernactiviteiten van beide concerns”, laat woordvoerder Ed van Dantzig namens Amedia weten. Volgens Van Dantzig worden “gesprekken gevoerd om passende mogelijkheden te onderzoeken. Dat kan een overname zijn of vergaande samenwerking”.
De samenwerking tussen Amedia en ABZ behelst onder meer het online aanbieden van functionaliteiten van Amedia via het Xnet van ABZ. “Verder praten we over het bouwen van nieuwe functionaliteiten die via het Xnet aangeboden kunnen worden aan de klanten van Amedia”, aldus Schipper.

Reageer op dit artikel