nieuws

ABP voegt Hypotheken in Verzekeringsgroep

Archief

Het ABP streeft naar een verregaande samenwerking tussen het hypotheek- en het verzekeringsbedrijf.

Nederlands grootste pensioenfonds wil toe naar één Verzekeringsgroep, die leiding geeft aan drie onderdelen: ABP Hypotheken, ABP Leven en ABP Schade. De voorgenomen integratie moet voordelen opleveren op het gebied van produktontwikkeling, automatisering en administratie. Dat schrijft het pensioenfonds in een bericht aan zijn hypotheekadviseurs. Belangrijk argument is ook dat het ABP streeft naar het aanbieden van een totaalpakket voor de klant.
Een gevolg van de integratie is wel dat mr H.J.J. Narinx de functie directeur ABP-Hypotheken neerlegt. De succesvolle directeur ziet voor zichzelf geen plaats in het nieuwe toekomstplaatje. Narinx wordt per 1 oktober plaatsvervangend voorzitter van BOG Hypotheken (voorheen Bouwfonds Limburgse Gemeenten) in Geleen, een dochter van SNS Bank Nederland.

Reageer op dit artikel