nieuws

ABP en PGGM nemen samenwerking serieus

Archief

De twee grootste pensioenfondsen van Nederland, ABP en PGGM, gaan serieus werk maken van hun onderlinge samenwerking.

Er wordt een speciale staf ‘business development’ ingericht, die zich gaat bezighouden met het vormgeven en verder uitbouwen van de samenwerking tussen de pensioengiganten.
Als directeur van de staf is Ton Berendsen aangetrokken, nu nog partner en statutair directeur van het Amersfoortse adviesbureau Twynstra Gudde. Berendsen treedt volgende maand in dienst van (formeel) het ABP, maar zal gaan rapporteren aan de directievoorzitters van beide pensioenfondsen.
Volgens ABP-woordvoerder Marcel Vleugels zal de samenwerking zich met name toespitsen op beleggingsprojecten, zoals de recente aankoop van de Nationale Investeringsbank (NIB). “We willen meer van dergelijke projecten starten, op wat kleinere schaal. Samen zijn we sterker en halveren we de risico’s.”
Samenwerking op het gebied van pensioenadministratie, vermogensbeheer of verzekeringen zou geen studie-onderwerp van de nieuwe staf zijn.

Reageer op dit artikel