nieuws

ABN Amro volledig eigenaar van Bouwfonds

Archief

ABN Amro is volledig eigenaar geworden van het Bouwfonds. Met de Nederlandse gemeenten, de minderheidsaandeelhouder, werd een akkoord bereikt over verkoop van de resterende 25% van de aandelen.

Verder wil ABN AMRO per 1 april van dit jaar gebruik maken van het recht om de aan de Nederlandse gemeenten en Bank Nederlandse Gemeenten uitgegeven aandelen (cumprefs) van Bouwfonds te verwerven. ABN AMRO krijgt op dat moment ook het volledig juridisch belang in handen.
De activiteiten van Bouwfonds en ABN Amro zijn eind 1999 gebundeld in een nieuwe onderneming: ABN AMRO Bouwfonds Nederlandse Gemeenten. De bank is sinds januari 2000 economisch eigenaar van Bouwfonds. Bij de overname is vastgelegd dat de Nederlandse gemeenten tot 2005 een juridisch meerderheidsbelang in Bouwfonds behouden middels cumulatief preferente aandelen. Vanaf 31 december 2004 had ABN AMRO het recht om deze aandelen van de gemeenten te verwerven, middels uitoefening van de call optie.

Reageer op dit artikel