nieuws

ABN Amro risicodrager van miljoenenbrand in Lelystad

Archief

Begin april ging het magazijn van Hakbijl Glas aan de Chroomstraat in Lelystad volledig in vlammen op. De experts van Lengkeek, Laarman en De Hosson schatten de schade van het 100.000 m3 grote pand, dat goed gevuld was met luxe glaswerk, op ettelijke miljoenen.

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de brand is aangestoken door een werknemer, die eerder al werd verdacht van diefstal bij zijn baas. Het voorarrest van de man is onlangs met een maand verlengd.
Directeur Ed Hakbijl gooide het bijltje er niet bij neer en een maand na de catastrofe draait zijn bedrijf alweer: “Het kantoor is verplaatst naar ons pand aan de overkant van de straat, waar ook de showroom is gevestigd, en in Swifterbant hebben we voor het magazijn tijdelijke huisvesting gevonden in een voormalige aardappelschuur.”
Hakbijl Glas heeft ook expertise van buitenaf ingeschakeld: “De mensen van Troostwijk helpen ons onder meer met de schadeafhandeling met verzekeraar ABN Amro, die zich overigens goed opstelt, moet ik zeggen.”
opgegaan.

Reageer op dit artikel