nieuws

ABN Amro over op ander IT-systeem

Archief

Het Ierse softwarebedrijf Fineos, voorheen Managed Solutions Corporation MSC, gaat bij bankverzekeraar ABN Amro een IT-platform voor levensverzekeringen en pensioenen implementeren. Het betreft een miljoenenorder.

Dit systeem gaat de basis vormen van de workflow en het product-management van alle ABN Amro activiteiten op pensioen- en levensverzekeringsgebied. Het systeem wordt ingevoerd bij alle bijkantoren, hoofdkantoren, callcenters en ook op internet.
Het nieuwe systeem zal inclusief internetfunctionaliteit in februari 2002 operationeel zijn. De bankverzekeraar zegt dan te beschikken over “een omgeving die haar in staat stelt om verzekeringsproducten flexibel en snel via alle distributiekanalen te verkopen en te onderhouden. De schaalbaarheid van het systeem ondersteunt het verwerken van massale transacties, hetgeen in overeenstemming is met de groei die ABN Amro met haar verzekeringsactiviteiten voor ogen heeft.”
Fineos gaat allereerst het bestaande Life 400-systeem vervangen. Dit stamt nog uit 1993 toen ABN Amro haar entree maakte in de markt voor levens- en pensioenverzekeringen.
Fineos doet ook zaken met SNS Reaal en Royal Nederland Leven. Bij deze laatste is vorig jaar een contract getekend voor een nieuw administratiesysteem gericht op universal-life en toepassingen op internet. Bij SNS Reaal gaat het om het relatiebeheersysteem Clientwise.

Reageer op dit artikel