nieuws

ABN Amro kiest voor Stater

Archief

ABN Amro Hypotheken heeft het hypotheeksysteem SHS van Bouwfonds-dochter Stater in gebruik genomen.

Het Stater Hypotheek Systeem (SHS) is eigenlijk bedoeld ter ondersteuning van alle hypotheciare bedrijfsprocessen (zoals verkoop, beheer en funding) van geldverstrekkers die de hypotheekadministratie uitbesteden aan het facilitaire bedrijf. ABN Amro houdt in tegenstelling tot Zwitserleven, DBV, de Nationale Investerings Bank en Zurich, het beheer van de hypotheekportefeuille in eigen handen.
De bank gaat SHS voor een periode van minimaal tien jaar gebruiken. Met behulp van het systeem hoopt ABN Amro op een efficiënter beheer van de portefeuille en een verbetering van het offertetraject. De eerste rayons van de bank zijn vorige maand overgeschakeld op SHS, de overige tweehonderd volgen voor het einde van het jaar.

Reageer op dit artikel