nieuws

ABN Amro: één op de vijf polissen online gesloten

Archief

ABN Amro zegt dat één op de vijf verkochte polissen via de website wordt gesloten. Concrete cijfers wil de bank echter niet verstrekken; “uit concurrentieoverwegingen.”

De reisverzekering is koploper bij de online verkoop, gevolgd door de rechtsbijstandsverzekering. Deze reisverzekering wordt volgens de bank al sinds 1997 via de website verkocht. Op dit moment is bijna het gehele particulieren-verzekeringsassortiment via internet verkrijgbaar, waarbij het met name gaat om schadeverzekeringen.
“De laatste internetontwikkeling op het gebied van verzekeringen is dat de koop direct online wordt gesloten. Een handtekening is niet meer nodig. Nieuw is verder de mogelijkheid om online verzekeringen aan te passen. Zo kan de dekking van een autoverzekering aangepast worden”, aldus een woordvoerder. Een “gewaardeerd onderdeel” is het verzekeringsoverzicht. In dit overzicht staan alle polisgegevens van de verzekeringen die de klant bij de bank heeft.
De online verkoop wordt gestimuleerd door een actie die de bank momenteel voert. ABN Amro biedt een gratis inkomstenverzekering als vóór 1 oktober via de website een schadeverzekering wordt gesloten. Bezoekers van de site kunnen kiezen uit het direct sluiten van een auto-, inboedel-, woonhuis-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstand- of reisverzekering (eenmalig of doorlopend). Voorwaarde is wel dat al gebruik gemaakt wordt van internetbankieren van de bank.
Voorwaarde voor deelname is verder dat deze rekeninghouder niet jonger is dan 16 jaar en niet ouder dan 60 en geen zelfstandig beroep uitoefent. De gratis inkomstenverzekering gaat in per 1 november en loopt tot 1 november 2005. De verzekering wordt daarna jaarlijks tegen een premie van e 11,34 stilzwijgend verlengd. Als aan de betaalrekening al een inkomstenverzekering is gekoppeld, wordt geen gratis inkomstenverzekering toegekend.

Reageer op dit artikel