nieuws

ABN Amro blokkeert rekening Fidi

Archief

ABN Amro, de huisbankier van Fidi Financiële Diensten, heeft vorige week de rekening van dit bedrijf geblokkeerd. De bank wil eerst precies uitzoeken wat er aan de hand is bij Fidi, de zelfbenoemde klachtenbemiddelaar die onlangs 14.000 tussenpersonen een rekening van _ 250 stuurde.

Door de blokkering van ABN Amro “was het ook niet mogelijk om financieel adviseurs die hun bijdrage aan Fidi wilde terugvorderen, terug te betalen”, aldus Fidi-directeur Alex Schoenmaker. “Een dag na ons verzoek aan de bank om de eerste veertig financiële dienstverleners hun geld terug te geven, besloot de bank om de rekening op te heffen en het tegoed van circa _ 100.000 over te boeken naar een interne rekening van de bank.”
Schoenmaker meldde tevens juridische stappen tegen ABN Amro te hebben genomen, omdat hij geen middelen meer had “en zijn personeel nu uit eigen zak moest betalen.” Het overleg tussen de bank en Schoenmaker en zijn advocaat leverde aanvankelijk niets op. Later meldde Schoenmaker dat de bank de blokkade wilde opheffen “als hij zijn juridische en publicitaire acties tegen de bank zou willen staken”.
Boze tussenpersonen
Rudolph Sassen, adjunct-directeur Juridische Zaken van ABN Amro, heeft een andere lezing. “Wij zijn zelf op onderzoek uitgegaan en hebben diverse tussenpersonen gebeld. Die bleken allemaal heel boos te zijn. De rekening van Fidi is nu inderdaad geblokkeerd en kan alleen worden gebruikt voor terugbetaling van financieel dienstverleners en niet voor gas, licht of salarissen van personeel. Of Schoenmaker wel of geen juridische stappen tegen ons neemt, is zijn zaak.”

Reageer op dit artikel