nieuws

ABA wil alleen nog met ACN samenwerken

Archief

Algemene Bovag Autobedrijven (ABA) heeft de contacten met diverse ketens van autoglasspecialisten verbroken en zich beperkt tot één aanbieder, Autoruiten Combinatie Nederland (ACN).

Woordvoerder A. Koedijk van de ABA: “De keuze voor één samenwerkingspartner is ingegeven door het streven naar een uniforme landelijke lijn. De verschillende wijzen van aanpak door de diverse ABA-leden stond een dergelijke eenvormige benadering van de autoglasmarkt in de weg. De ABA heeft voor ACN gekozen omdat dit bedrijf vestigingen door het hele land heeft en bovendien 24 uur per dag bereikbaar is.” ACN ontstond vorig jaar uit een bundeling van 16 zelfstandig werkende autoruitspecialisten.
E. Voorhorst, directeur van de Glasgarage, tot voor kort een van de leden van de ABA: “Wij zijn in het geheel niet door ABA ingelicht. Een vreemde zaak. De kwaliteiten die Koedijk ACN toedicht, namelijk 24 uur-service en een goede spreiding, kunnen wij eveneens bieden. Het is van onze kant bovendien mogelijk precies dezelfde prijsstelling als ACN te hanteren. De samenwerking met ACN verliep overigens prima. De verspreiding van onze en hun glasreparatiebedrijven kent nagenoeg geen overlappingen, wat een bijkomende meerwaarde geeft. Binnenkort hebben we een gesprek met Koedijk, waarbij we de mogelijkheid tot deelname alsnog willen bekijken”.
Oorspronkelijk wilde een vijftal autoglasreparateurs door middel van een gezamenlijk lidmaatschap bij de ABA een sterk alternatief voor marktleider Carglass creëren. NSA viel echter af, Autotaalglas ging liever zijn eigen weg, en nu blijken dus ook AAA/De Glasgarage niet meer van de partij.
Koedijk: “Een commerciële samenwerking bleek niet haalbaar. Maar het gezamenlijk overleg tussen de autoglasreparateurs en Innovam (Bovag-onderdeel, red) in verband met het opzetten van een autoglasopleiding wordt gewoon voortgezet.”

Reageer op dit artikel