nieuws

Aantal vergunningaanvragen WFD nog niet op de helft

Archief

Begin deze week waren er bij de Autoriteit Financiële Markten pas 6.200 vergunningaanvragen WFD binnen van de verwachte 13.000. De toezichthouder heeft de openingstijden van de telefonische helpdesk verruimd.

Zowel bij de toezichthouder als bij de Stichting Financiële Dienstverlening staan de telefoonlijnen roodgloeiend. Nu de mogelijkheid voor het aanvragen van een vergunning in de laatste dagen aanbeland is, heeft de AFM zijn openingstijden van de helpdesk verruimd. Vrijdag 27 januari is het helpdesknummer nummer 0900-680.06.80 te bereiken tot 20.00 uur ’s avonds, zaterdag en zondag kan er van 10.00 uur ’s morgens tot 17.00 uur ’s middags gebeld worden. Op maandag 30 januari zijn de lijnen open tot 21.30 uur en op de laatste dag, 31 januari, is de telefonische helpdesk van de AFM tot 24.00 uur ’s nachts te bereiken.
De Stichting Financiële Dienstverlening (STFD) heeft ook de tijden verruimd en is nu vanaf 9.00 uur ’s morgens tot ’s avonds 18.00 te bereiken, maar niet in het weekend. Voor procedurele vragen kan de stichting gebeld (0900-626.26.25) worden. Voor inhoudelijke vragen kan men het beste de AFM bellen.
Deelnemers
Projectdirecteur Kees Scholtes van de STFD vreest dat er toch nog een hoop aanvragen op het laatste moment binnenkomen. “Ik zou iedereen willen oproepen zo snel mogelijk het aanvraagformulier te downloaden, in te vullen en vooral de handleiding te lezen. ”
Bij de stichitng zijn inmiddels 7.000 aanvragen voor deelnemerschap binnengekomen. Ruim 5.000 daarvan zijn verwerkt. “Daarnaast hebben ongeveer 1.000 tussenpersonen op hun aanvraagformulier aangegeven dat zij deelnemer van de stichting zijn, alleen zijn zij niet als zodanig bij ons bekend”, aldus Scholtes.

Reageer op dit artikel