nieuws

Aantal vacatures financiële dienstverlening stijgt

Archief

Het aantal vacatures in de financiële dienstverlening is “spectaculair gestegen”. Dit constateert de vacaturesite Monsterboard aan de hand van de Monster Employment Index.

De index voor banken en verzekeraars steeg in één maand met 39 punten naar 145. De index telt het aantal vacatures op driehonderd Nederlandse sites, zowel vacaturesites als sites van werkgevers. De ontwikkeling wordt weergegeven in indexpunten, waarbij honderd het gewogen gemiddelde is van de eerste twaalf maanden.
“De groei in de financiële dienstverlening is des te opmerkelijker, omdat de index al sinds september vorig jaar onder de honderd stond”, aldus Marc de Vries van Monsterboard. “Pas sinds maart is de index boven de honderd terechtgekomen.”
Het Verbond van Verzekeraars kon niet zeggen of deze trend ook daadwerkelijk bij de leden is waargenomen. “Dit zijn wel héél recente cijfers”, aldus een woordvoerder.
Arbeidsvertrouwen
Een andere index, Right Career Confidence Index, becijfert het vertrouwen in de Nederlandse arbeidsmarkt. Dat cijfer stijgt met 1,6 punten en komt uit op 53,6. Dat is wel zeven punten lager dan de indexering van mei 2003, de start van het onderzoek, maar de stijgende lijn zet zich voort sinds november 2004.
“Het groeiende vertrouwen in de kansen op de arbeidsmarkt, past in het totale positieve beeld. Het aantal vacatures stijgt, werkloosheid daalt en het vertrouwen van consumenten en producenten neemt toe”, aldus Right Management. “Werkgevers in Nederland onderschrijven de positieve lijn. Uit een voorspellend kwartaalonderzoek van uitzendorganisatie Manpower blijkt dat steeds meer werkgevers een uitbreiding van personeel verwachten voor het aankomende kwartaal.”

Reageer op dit artikel