nieuws

Aantal leveranciers en afnemers groeit op Hypotheek Data Netwerk

Archief

Het Hypotheek Data Netwerk (HDN) groeit snel, zeggen de aandeelhouders. Zowel het aantal participerende maatschappijen, als het aantal tussenpersonen neemt toe. Recentelijk werd de duizendste bemiddelaar aangesloten.

Het HDN is de electronische snelweg die volledig gestandaardiseerd berichtenverkeer op het gebied van hypotheken mogelijk maakt tussen geldverstrekkers en verzekeraars enerzijds en tussenpersonen anderszijds.
Het aantal participerende aanbieders is gestegen naar elf. Naast de aanbieders van het eerste uur, ABP Hypotheken, Bouwfonds, Hooge Huys, Hypotrust, NOG, Postbank en PVF Hypotheken, zijn erbij gekomen: Nationale-Nederlanden Hypotheken, Westland/Utrecht, Woonfonds Holland, en Zwolsche Algemeene. Nog voor de zomer zullen ABN Amro, CDK Bank, ING, MeesPierson, en Stad Rotterdam toetreden tot het datanetwerk. Verder zitten nog in de pipeline de verzekeraars Generali en Reaal, en de banken Direktbank, Van Lanschot, SNS, en VSB.
Van het intermediair zijn inmiddels meer dan duizend kantoren aangesloten. De duizendste aansluiting had plaats bij NVM Hypotheekshop in Nieuwerkerk a/d IJssel.
Het datanetwerk is de volgende fase ingegaan. Nadat eerst ongestructureerd berichtenverkeer mogelijk is geworden, kunnen aanbieders en afnemers nu ook over en weer gestructureerde berichten verzenden. Bij zes aanbieders, ABP, Bouwfonds, Hooge Huys, Hypotrust, NOG, en Postbank kan het intermediair ook offertes electronisch ontvangen, waardoor het gebruik van post en telefax volledig achterwege kan blijven.
HDN-voorzitter mr H.J.J. Narinx feliciteert het echtpaar Scheele van NVM Hypotheekshop in Nieuwerkerk a/d IJssel. Links staat directeur W. Spaanderman van NVM Hypotheekshop.

Reageer op dit artikel