nieuws

Aantal leden NVHP stijgt

Archief

De Nederlandse Vereniging voor Hypothecair Planners (NVHP), die is opgericht in 2004 en ruim 400 leden telt, verwacht nog dit jaar de grens van 500 leden te passeren.

De NVHP spint garen bij de hogere deskundigheidseisen die aan hypotheekadviseurs worden gesteld. De belangrijkste taak van de vereniging is immers om de deskundigheid van haar leden op peil te houden. Gezien de recente ledengroei zijn hierin steeds meer hypotheekadviseurs geïnteresseerd. “Hypotheekadviseurs merken dat er steeds meer komt kijken bij het geven van een professioneel, integraal advies,” aldus Peter Wormskamp, bestuursvoorzitter van de NVHP.
“In de eerste plaats hebben adviseurs te maken met zorgplicht. Daarnaast gaat het bij het geven van een goed advies niet alleen om het verkopen van een hypotheek, maar bijvoorbeeld ook om een stuk inkomensplanning en vermogensopbouw. Wil je op die gebieden goed beslagen ten ijs komen, dan moet je ook thuis zijn in andere vakgebieden, zoals huwelijks- en vermogensrecht, fiscaliteiten en beleggingen.”

Reageer op dit artikel