nieuws

Aantal kantoren Wagner & Partners slinkt

Archief

Met de verkoop van het tweederde belang in het Hengelose kantoor Wagner & Partners met vestigingen in Almelo, Enschede, Goor en Lichtenvoorde, is het aantal kantoren van de keten in financiële planning teruggebracht naar acht. Vier jaar geleden waren dit er nog vijftien.

Eerder dit jaar splitsten vijf franchisenemers zich met elf franchisekantoren af van Wagner & Partners. Tegenvallende marktontwikkelingen en de negatieve publiciteit over de keten waren hier debet aan. Ook het employee-benefitsbedrijf van Wagner & Partners veranderde mede om die reden, zijn naam in Employee Benefits Consultants Nederland.
De kantoren in Twente en de Achterhoek gaan sinds 1 augustus verder onder de naam Bles & Van der Does. De eigenaren Bennie Bles en Evertjan van der Does hebben daar met Wagner & Partners overeenstemming over bereikt. “Eind vorig jaar zijn de gesprekken over de verkoop van hun belang, wijzelf hebben eenderde belang in het bedrijf, begonnen. In eerste instantie wilden we gewoon verder onder de naam Wagner & Partners, onder die naam zijn we immers bekend bij onze klanten. Maar de negatieve publiciteit deed ons besluiten een andere naam te kiezen”, vertelt Bles.
De kantoren in Twente en de Achterhoek bestaan sinds 1995. Het bedrijf heeft een provisie-omzet van ongeveer e 600.000. Het kantoor telt vijf adviseurs en zes administratieve medewerkers. “De reden voor de uitkoop is dat Wagner & Partners steeds groter werd en ze er veel meer dingen bij gingen doen. Ze bemoeiden zich helemaal niet met de bedrijfsvoering. Een tweede reden was dat wij graag regionale ondersteuning van de backoffice wilde hebben. Deze is bij Wagner & Partners gecentraliseerd in Rotterdam”, aldus Bles.

Reageer op dit artikel