nieuws

Aanstoot nieuwe directeur Sivi

Archief

Hein Aanstoot, die in februari volgend jaar met vervroegd pensioen vertrekt als directeur van London Verzekeringen, wordt per 1 januari directeur van het standaardisatie-instituut Sivi. Hij was al bestuurslid.

Aanstoot wordt de opvolger van Hubert Voskuijl, die altijd heeft aangegeven maar twee jaar beschikbaar te zijn voor de klus.
Sivi-voorzitter Niels Mourits (NVA) roemt de vertrekkende Voskuijl. “Hij is vanaf het begin bij het e-businessplatform en vervolgens bij Sivi betrokken geweest en heeft in de moeilijke eerste fase een belangrijke bijdrage geleverd aan het opzetten van een dialoog met de markt over de noodzaak met standaarden te gaan werken. De Sivi-congressen zijn voor een belangrijk deel zijn creatie. Daarnaast heeft hij Sivi ingericht tot een goed draaiende operationele organisatie.”
Nieuwe fase
Volgens de aankomende directeur gaat ketenintegratie een nieuwe fase in. “Internet als hulpmiddel is niet meer weg te denken uit onze industrie en biedt ongekende mogelijkheden om de keten te optimaliseren voor zowel klant, intermediair alsook aanbieder. Ketenintegratie gaat dan ook verder dan het ontwikkelen en beheren van standaarden. We gaan nu een fase in waarin met name het bevorderen van het gebruik en het toepassen van de standaarden belangrijk is.”

Reageer op dit artikel