nieuws

‘Aansprakelijkheidsverzekeraars moeten beter werken’

Archief

Een speciale commissie van de Britse overheid is op grond van een marktonderzoek tot de conclusie gekomen dat aansprakelijkheidsverzekeraars hun werk veel beter zouden moeten kunnen doen

Nadat de premies voor werkgeversaansprakelijkheidsverzekeringen tussen 1995 en 2001 met gemiddeld 14% waren gedaald, stegen zij in het afgelopen jaar met 50% en dit terwijl volgens de overheidscommissie allerminst sprake is van een gebrek aan tekencapaciteit, zoals door de branche zelf wordt uitgedragen. Ook is zij van mening dat er bij prolongatie te weinig tijd zit tussen het nieuwe voorstel en de premievervaldatum. Hierdoor krijgen verzekerde bedrijven bij forse premieverhogingen en/of dekkingsbeperkingen nauwelijks de tijd naar alternatieve oplossingen te zoeken. De overheidscommissie heeft aangekondigd de verzekeringsmarkt nauwgezet te zullen blijven volgen.

Reageer op dit artikel