nieuws

AansluitingsGarantie wordt Zorgeloos Treinen

Archief

De NS heeft de vorig jaar geïntroduceerde AansluitingsGarantie omgedoopt in de Zorgeloos Treinen Verzekering. Tegen een premie van € 9,50 per jaar kunnen treinreizigers zich verzekeren tegen bepaalde onaangename gevolgen van treinvertragingen van een half uur of langer.

NS-woordvoerder Michel Hueben spreekt van een herpositionering: “De nieuwe naam geeft veel duidelijker aan om wat voor product het gaat. We vergoeden namelijk niet alleen het niet halen van je aansluiting, maar ook alternatief vervoer en omboekings- of annuleringskosten. Verder bieden we het product nu aan al onze klanten en hebben we er een introductiekorting aan verbonden. Wie voor 1 september een Zorgeloos Treinen Verzekering sluit, krijgt hem een jaar lang voor de helft van de prijs.”
Reizigersvereniging Rover staat niet te juichen bij deze verzekering. “Tot vorig jaar konden reizigers nog bij de conducteur terecht voor een tegoedbon voor alternatief vervoer. Nu moeten ze daarvoor betalen”, aldus Rover. De NS vindt € 9,50 per jaar echter niet een bedrag om je druk over te maken. “Zeker niet als je bedenkt dat je daar eventueel per taxi van Den Haag naar Assen voor kunt reizen als het nodig is!”, aldus Hueber.

Reageer op dit artikel