nieuws

Aanpassing volmachtovereenkomst pas per 2006 verplicht

Archief

Verzekeraars hoeven lopende volmachtovereenkomsten pas per 1 januari 2006 aan te passen aan de Regeling uitbesteding verzekeraars (RUV)

De overeenkomsten moeten uiterlijk per 1 februari zijn aangepast aan de regeling, die dan een jaar in werking is. Omdat de WFD echter ook aanleiding kan geven tot aanpassing van de samenwerkingsovereenkomst, hebben het Verbond van Verzekeraars, toezichthouder DNB en volmachtorganisatie NVGA afgesproken dat verzekeraars tot 31 december 2005 kunnen volstaan met een addendum waarin de voorschriften van de RUV zijn opgenomen. Wel moeten afwijkingen van de regeling zo snel mogelijk worden opgelost. “Bij controle door DNB zal duidelijk moeten zijn dat hard aan dit laatste wordt gewerkt”, laat het Verbond in een circulaire weten.

Reageer op dit artikel