nieuws

Aangifte wegens nepleningen

Archief

Hypotheek- en kredietbemiddelaar Amstelgeld (Amersfoort) heeft bij justitie aangifte gedaan tegen adverteerders die op diverse gratis sites adverteren met ‘nepleningen’ zonder BKR-toetsing.

Reacties kunnen alleen worden verstuurd naar een Hotmail-adres. “Om vertrouwen te wekken, gebruiken ze de namen van gerenommeerde bedrijven die echt leningen verstrekken”, aldus Amstelgeld. “Bij correspondentie met potentiële slachtoffers verwijzen ze onder meer naar domeinnamen die door ons zijn geregistreerd.”
Amstelgeld, dat naar eigen zeggen dagelijks honderden aanvragen binnenkrijgt, is al door diverse gedupeerden benaderd. De oplichters geven zich uit voor medewerkers van het bedrijf en komen bij mensen thuis. Om de neplening te kunnen krijgen, moet 10% van het gewenste bedrag contant worden betaald.

Reageer op dit artikel