nieuws

Aandelenlease

Archief

Aandelenlease

Weektijdschrift NJF (Nederlandse Jurisprudentie Feitenrechtspraak) heeft een special uitgebracht waarin de uitspraken van vrijwel alle rechtbanken over effectenlease-overeenkomsten bijeen zijn gebracht. De selectie bestrijkt de periode 5 november 2003 t/m 28 juli 2004. Niet-abonnees kunnen de special (prijs e 19,95) bestellen via www.shopkluwerjuridisch.nl of per telefoon 0570-67.34.49.
Amersfoortse/UKV
De portefeuille van UKV Uitvaartkostenverzekering NV wordt per 1 januari 2005 formeel overgedragen aan Amev-Ardanta. De 55.000 polissen tellende uitvaartportefeuille van De Amersfoortse was in de praktijk al in 2002 overgeheveld naar Enschede.
Pensioendesk
De Inkoopcombinatie Pensioendesk (ICP Nederland) heeft de website www.icpnederland.nl gelanceerd. Het dit jaar gestarte inkoopbedrijf telt inmiddels veertien deelnemers. Een maandabonnement kost e 300 en levert volgens ICP gemiddeld 0,5% extra provisie op bij levensverzekeringen en hypotheken.
Obligatie
Heijnen & Rens Consultancy in Zwolle biedt via het intermediair eeuwigdurende obligaties aan, die jaarlijkse recht geven op een vast rendement van 4,5% en afhankelijk van de winst nog eens maximaal 4,5%. Eén obligatie kost e 50.000 en is via CenE Bankiers verhandelbaar. Het intermediair krijgt een “aantrekkelijke” provisie van naar ongeveer 3%.
Pensioenkijker
De website www.pensioenkijker.nl, mede een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, is sinds de lancering medio maart al door honderdduizend mensen bezocht, oftewel 25.000 per maand. Meest bezochte onderdelen zijn ‘Hoeveel krijg ik?’ en ‘Het pensioenoverzicht’.
KPS
Het bestuur van de Kring van Pensioen-Specialisten (KPS) is tot acht mensen uitgebreid. Nieuwe gezichten zijn Pierre Akkermans (Deloitte), Wim Koeleman (PricewaterhouseCoopers) en Rinus de Mooij (pensioenfonds Vendex KBB). Bij KPS zijn 265 pensioendeskundigen aangesloten.
Van Ameyde
Bureau van Ameyde vervangt zijn automatiseringssysteem en gaat het programma Promis e-Claims van softwarehuis Royal Hands gebruiken. Het expertisebureau zal er zijn dossierafhandeling, relatiebeheer en boekhouding mee verzorgen. Buitendienstmedewerkers krijgen inzicht in de dossiers en klanten kunnen via internet de status van dossiers raadplegen.

Reageer op dit artikel