nieuws

Aandelenfusie Nieuw Rotterdam en UAP rond jaarwisseling voltooid

Archief

De aandelenfusie tussen UAP Nederland en Nieuw Rotterdam moet rond de jaarwisseling zijn afgerond. De tweede stap: integratie van de bedrijven, gaat daarna van start.

Hoe lang dit proces zal duren, en of daardoor banen op het spel komen te staan, kan in dit stadium door de fusiepartners nog niet worden aangegeven, laat algemeen secretaris mr J. Netten van UAP weten.
Deze zomer vonden er wat “schermutselingen” plaats volgens Netten, als zouden beide maatschappijen niet graag samengaan. “Deze periode is passé. Na een aantal indringende gesprekken tussen UAP en Nieuw Rotterdam is gebleken dat beide bedrijven elkaar kunnen aanvullen. Het is dan ook zeker dat de bedrijven worden geïntegreerd. Het wordt als een fait accompli beschouwd.”
In mei van dit jaar dacht de toenmalige voorzitter van de raad van bestuur Ph. Ferras daar nog enigszins anders over: “De structuur van beide maatschappijen is duidelijk anders, we hebben een totaal ander produktenpakket en onze distributiestrategie verschilt. Bovendien heeft nieuw Rotterdam een eigen naam en klantenkring opgebouwd, het zou zonde zijn dit zomaar weg te gooien. Daarom acht ik het heel goed mogelijk dat beide maatschappijen naast elkaar blijven opereren.” (AM nr10, 13-5-1995).
Netten verklaart de uitspraak van Ferras: “Waarschijnlijk is deze uitspraak hem ontlokt. De ideeën over een samenwerking waren destijds ook nog in een heel pril stadium. Het is natuurlijk wel zo, dat de bedrijven verschillende paden beliepen, waardoor bij een samenvoeging problemen zouden kunnen ontstaan. Dat had Ferras goed gezien. We zijn er inmiddels achter, dat het ook veel mogelijkheden biedt. Het samenvoegen van de bedrijvenaanpak van Nieuw Rotterdam met de gerichtheid van UAP op het mkb en de particuliere markt is een uitdaging.”

Reageer op dit artikel