nieuws

Aandeelhouders TPA terug bij af

Archief

TPA-aandeelhouder Klaas Poelman eiste een maand geleden in kort geding voor de rechtbank van Leeuwarden dat zijn mede-aandeelhouders Yme-Jan Hofstee en Rieko de Boer onmiddellijk afstand moesten doen van hun aandelen. De rechter heeft die eis afgewezen.

De drie aandeelhouders zijn daarmee terug bij af, want dat de aandelen overgedragen moeten worden stond voor iedereen al vast. Hofstee en De Boer hadden zelfs voor het kort geding de aandelen al een keer aan Poelman aangeboden en ze willen er vanaf. De drie aandeelhouders kunnen het onderling echter niet eens worden over de waarde ervan.
TPA staat voor Tussen Persoon Administratie en is een backofficebedrijf voor het intermediair. Of misschien beter gezegd: het was een backofficebedrijf. “Want alle assurantiekantoren die klant waren bij TPA hebben hun samenwerking opgezegd”, zegt Klaas Poelman. “En zonder opdrachtgevers en klanten houdt het snel op.”
BV opgeblazen
Beide partijen zijn alleen maar harder tegenover elkaar komen te staan en verwijten elkaar het laten ploffen van de BV. “Zij hebben bewust de BV opgeblazen”, meent Poelman. “Iets waar ik vijf jaar aan heb gewerkt, hebben zij in een half jaar de nek omgedraaid. Als directeur van het bedrijf probeer ik het nu nog om te buigen naar een toko die wel draait. Vervelend, want er werken hier tien mensen en die ontvangen nu geen salaris.”
Aan de andere kant is Yme-Jan Hofstee daar niet van onder de indruk. Hofstee meldt dat Poelman al eerder heeft aangestuurd op een faillissement. “En dat TPA nu geen klanten meer heeft, is ook aan hemzelf te wijten want met Poelman Assurantiën was hij zelf één van de opdrachtgevers van TPA.
Hofstee vermoedt doorgestoken kaart bij het feit dat er geen klanten meer zouden zijn bij TPA. “De deelnemende bedrijven moeten nog steeds bediend worden. En dat worden ze ook, alleen niet meer door TPA, maar wel door Klaas Poelman. Zo is het steeds gegaan. Wij hebben het bedrijf gekocht, hij heeft er een salaris uitgehaald en de inventaris en computers aan zijn eigen bedrijfjes verpand. En die tien mensen die werken ook nog steeds voor die andere bedrijven. Hij gaat ons niet meer betalen, ben ik bang. Daar is hij sluw genoeg voor.”
De BNMW-groep, een intermediairbedrijf gevestigd in hetzelfde gebouw als Poelman Assurantiën, was een van de deelnemers die door TPA bediend werden. Bij navraag bij directeur De Braak waarom hij weg is gegaan bij TPA antwoordt hij: “Ik ben bij de naamgeving TPA weggegaan, niet bij Klaas Poelman. Voor mij is er niets veranderd, het heeft alleen een ander labeltje gekregen.”

Reageer op dit artikel