nieuws

Aandeelhouder Wirth trekt zich terug uit Starlight Leven

Archief

De directie van levensverzekeraar in oprichting Starlight Leven in Amersfoort onderhandelt met de aandeelhouders A. Wirth en zijn distributienetwerk Wirth & Partners in Heerlen om hen uit te kopen.

Beide hebben f 1 mln in de maatschappij gestoken die nog op de vergunning wacht van de Verzekeringskamer.
Met deze uitkoop is de continuïteit van Starlight Leven niet in gevaar, zegt directeur P. Slijpen.
De Duitser Wirth trekt zich helemaal terug uit het verzekeringsbedrijf. Zijn distributiebedrijf in Nederland heeft zijn verkoopactiviteiten in juli jl. gestaakt en beheert alleen nog met een bemanning van 7 medewerkers de opgebouwde portefeuille. Zijn distributiebedrijf in Duitsland heeft hij in augustus jl. verkocht en dat in Zwitserland wordt einde dit jaar van de hand gedaan. Na 22 jaar in verzekeringen te hebben gewerkt, vindt hij het welletjes, zegt hij.
Negatieve benadering
In Nederland had Wirth nog enkele jaren met zijn bedrijf willen doorgaan, maar ook hier heeft hij het bijltje erbij neergelegd wegens de negatieve benadering van zijn bedrijf en zijn medewerkers. Hij wil als aandeelhouder uit Starlight Leven stappen om met zijn negatief imago geen belemmering te zijn voor een goede start van de maatschappij in oprichting.
Wirth exploiteert nu een hotel en een opleidingscentrum in Bochum, die voorheen functioneerden voor zijn verzekeringstoko en waaraan talrijke Nederlandse medewerkers herinneringen hebben.
Zijn optreden op de Bühne als acteur en als muzikant is niet professioneel maar louter ‘Spass’, zegt hij.
Eén ding staat voor hem vast. “De komende 5 jaren zal de netwerk-verkoop (‘multilevelmarketing’) in Nederland in levensverzekeringen een groot marktaandeel veroveren. Veel jonge dynamische mensen zullen dat bevestigen en zullen succes hebben in de leven-sector. In Duitsland wordt één op de twee levensverzekeringen op die manier verkocht”.

Reageer op dit artikel