nieuws

Aandeel beleggingshypotheek daalt

Archief

Het aandeel van de beleggingshypotheek is tussen 2002 en 2004 gedaald. Dat meldt TNS Nipo na een representatieve steekproef onder huishoudens die tussen oktober 2003 en oktober 2004 een hypotheek sloten. Nog maar 10% daarvan koos een beleggingshypotheek, tegen 15% twee jaar eerder. De hypothecaire lening is meestal (voor het grootste deel) aflossingsvrij: 43% (41%). De spaarhypotheek volgt met 22% (21%), terwijl het aandeel van de levenhypotheek is gedaald tot 6% (9%).

Bij het sluiten van een nieuwe hypotheek verandert, net als in 2002, de helft van geldverstrekker. De voorwaarden (rentecondities) zijn daarvoor de voornaamste reden. Eén op de acht stapt op uit ontevredenheid over de adviseur en/of geldverstrekker.

Reageer op dit artikel