nieuws

Aad Jacobs co-auteur van misdaadroman

Archief

Aad Jacobs co-auteur van misdaadroman

Voormalig NN- en ING-topman Aad Jacobs wordt co-auteur van een misdaadroman. Hij liet zich hiertoe verleiden in het aan hem gewijde tv-programma ‘De show van je leven’, dat op zaterdag 12 juni werd uitgezonden.
De boevenboeken verslindende Jacobs, die mateloos gefascineerd is door de figuur Al Capone, maakt het boek samen met de Amsterdamse advocaat die onder het pseudoniem Ed Sanders misdaadboeken schrijft. De opdracht van de uitgever is een verhaal te bedenken dat zich afspeelt in de financiële wereld. Het boek moet in april 2000 verschijnen.
Met deze abriposter maakte Falcon Leven begin dit jaar reclame voor zijn pensioenproduct. We moeten het Willem van Hanegem nageven: hij houdt wel woord. Nu Van Hanegem afscheid heeft genomen van Dirk Scheringa staat wellicht de weg open naar geboortestad Utrecht. Als trainer van de plaatselijke FC kunnen de Fortis-dochters Amev en Falcon ‘de Kromme’ naar hartelust exploiteren.
Twee winnaars golftoernooi
De twintigste editie van het Assurantie Golftoernooi heeft twee winnaars opgeleverd: Tom van der Heijden (Hettema & Disselkoen) en Gerard op ’t Hoog (Zwitserleven). Aan het toernooi namen 73 assurantiegolfers deel.
Temperatuur bepaalt aantal fietsdiefstallen
Bij de Britse politie werd vorig jaar 140.031 keer aangifte gedaan van een fietsdiefstal. Volgens de overheid moeten er jaarlijks wel 600.000 verdwijnen. Opvallender echter is de relatie tussen de hoogte van temperatuur en het aantal fietsdiefstallen, zo concludeert een onderzoek van fietsleverancier Wheelies Direct.
Volgens het onderzoek worden in de maanden juni t/m september sowieso al 30% meer diefstallen gepleegd dan in de rest van het jaar. In de zomer van 1995 werden bij een gemiddelde temperatuur van 17,5 graden zelfs 68% meer fietsen gestolen dan in de lente van dat jaar, terwijl in de slechte zomer van 1998 (gemiddeld 15,2 graden), slechts 31% meer fietsen werden gestolen dan in de drie maanden daarvoor. De schadelast voor verzekeraars viel hierdoor circa , 10 mln lager uit. Blijft de vraag of de diefstaltoename veroorzaakt wordt door oververhitting van het misdadig brein of door het verhoogde aanbod voor fietsdieven.
Drankmisbruik als employee-benefit?
De Deense maatschappij Danica heeft een polis op de markt gebracht voor drank misbruikende werknemers. Danica verzekert de medische kosten als gevolg van drankmisbruik. De polis is gericht op werkgevers. Misschien een nieuw idee voor de employee-benefitspakketten van de verzekeraars?
Verbod
Voor medewerkers van transportverzekeraar TVM geldt géén verbod voor deelname aan de achtste editie van de wielerpool Tour d’Elvia.

Reageer op dit artikel