nieuws

AA Interfinance (ABN Amro) herschikt verkoopactiviteiten PLT = ABN

Archief

Amro-dochter AA Interfinance beperkt zich voortaan tot haar kernactiviteiten. Twee in te richten ‘competence centers’ voor hypotheken en consumptief krediet zullen het intermediair gaan bedienen. De activiteiten verzekeren, sparen en beleggen zullen vrijwel zeker worden afgestoten.

AA Interfinance (700 medewerkers) is hoofdzakelijk via de werkmaatschappijen Finata Bank, IDM Bank en MNF Bank (inclusief Albank) actief in de markt voor (woning)hypotheken en consumptief krediet. Op beperkte schaal worden verzekeringen en spaar- en beleggingsproducten afgezet via Interbank.
Om de slagvaardigheid van de verkooporganisatie te vergroten, gaat AA Interfinance haar activiteiten zo veel mogelijk afstoten naar twee competence centers: Interbank voor consumptief krediet (400 medewerkers) én MNF Bank voor (woning)hypotheken (90 medewerkers).
Verkooplabels
Onder Interbank vallen de verkooplabels Finata, IDM, Eurofintus, De IJssel en Mahuko, waarin de MNF-portefeuille consumptief krediet is ondergebracht. Onder MNF Bank blijft Albank ressorteren. AA Interfinance blijft volgens de nieuwe organisatiestructuur verantwoordelijk voor aansturing van de beide competence centers, automatisering en juridische zaken.
“Door kennis van producten en markten te bundelen is een efficiëntere bedrijfsvoering en verbetering van de dienstverlening mogelijk”, zegt directeur Frits van Gorp, straks tevens algemeen directeur van Interbank. Hij volgt daar Erwin Heeneman op die naar het moederbedrijf ABN Amro vertrekt.
De reorganisatie gaat gepaard met een verlies van ongeveer twintig arbeidsplaatsen, zegt Van Gorp. “Dat komt door de ontdubbeling van functies”.
Over het voornemen om de verkoopactiviteiten voor verzekeringen, sparen en beleggen af te stoten, is advies gevraagd aan de Ondernemingsraad, die daarover binnen enkele weken een besluit zal nemen.

Reageer op dit artikel